12.57 (+ alv.)

Sähkömiehen Kalenteri on jo klassikko. Vuosien varrella se on muotoutunut vastaamaan mahdollisimman hyvin käyttäjäkunnan tarpeita. Kaikkia tuotteitamme kehitetään jatkuvasti – Sähkömiehen Kalenteri elää tässä ajassa.

Tarkempi tuotekuvaus Sähkömiehen Kalenteri 2020 (parikierre) -sivun alaosassa!

 

Toimitukset loka-marraskuussa 2019

Tuotetunnus (SKU): TK7 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Sähkömiehen Kalenteri on jo klassikko. Vuosien varrella se on muotoutunut vastaamaan mahdollisimman hyvin käyttäjäkunnan tarpeita. Kaikkia tuotteitamme kehitetään jatkuvasti – Sähkömiehen Kalenteri elää tässä ajassa.

 

Sähköalan peruskalenteri on ilmestynyt jo vuodesta 1957. Se sisältää runsain määrin päivittäin tarvittavaa perustietoa alan ohjeista ja määräyksistä, mitoista, merkinnöistä ja tekniikasta.

 

Tärkeät mittayksiköt on hyvä pitää aina käsillä, samoin keskeisimmät sähkötekniset kaavat. Sähkömiehen Kalenterista löydät kätevästi myös vastusten värimerkinnät ja sähkövirtaa vastaavat tehot sekä tehoa vastaavat sähkövirrat. Rakennusten sähköasennuksissa on tärkeää muistaa niin yleiset säännökset kuin erityisiä asennuksia ja asennusolosuhteita koskevat vaatimukset.

 

Myös valaistustekniikan ja valaistuksen suunnittelun käsitteet, määritelmät ja mittayksiköt löytyvät helposti. Loistelamppujen vertailutaulukko ja sähkön kulutustiedot ovat jokaiselle hyödyllistä luettavaa. Sähkömiehen Kalenteri onkin usein tarvittavan tiedon käsikirja pienoiskoossa.

 

2020 painos
Sähkömiehen kalenteri on päivitetty sekä 1.1.2017 voimaan tulleiden uusien sähköalan säädösten että syksyllä 2017 ilmestyneen uuden SFS 6000 standardisarjan osalta.
 
Sähköalan säädösten osalta merkittävä muutos oli sähkö- ja hissiturvallisuussäädösten eriyttäminen toisistaan. Monet muutoksista olivat luonteeltaan kuitenkin teknisiä, kun perustuslain mukaisesti vaatimuksia siirrettiin lakitekstiin. Uudet säädökset ovat Hissiturvallisuuslaki (1134/2016), Vna hissiturvallisuudesta (1433/2016), Sähköturvallisuuslaki (1135/2016), Vna sähkölaitteistoista (1434/2016), Vna sähkötyöstä ja käyttötyöstä (1435/2016), Vna sähkölaitteiden ja -laitteistojen sähkömagneettisesta yhteensopivuudesta (1436/2016) ja Vna sähkölaitteiden turvallisuudesta (1437/2016).
 
Uusi painos SFS 6000 standardisarjasta tulee pitämään sisällään paljon muutoksia. Vaatimukset tulevat tiukkenemaan mm. laukaisuehtojen osalta. Vikavirtasuojaus tulee laajenemaan ja tietyn tyyppisiä vikavirtsuojia ei sallita. Ylijännitesuojauksen osalta standardi on hyvin pitkälti kirjoitettu uusiksi, samoin aurinkosähköjärjestelmien ja sähköautojen latauksen osalta. Johdon mitoitus tullaan muuttamaan siten, että siirrytään käyttämään kansainvälisten esikuvien mukaisia kuormitettavuustaulukoita. Suosituksena tullaan esittämään sähköliesien liesiturvalaitteita ja valokaarivikasuojan käyttämistä tietyissä tilanteissa. Lisäksi standardisarjan osissa on lukuisa määrä pienempiä muutoksia. 

 

Toimitukset loka-marraskuussa 2019

 

Sähkömiehen Kalenterin sisällysluettelo

 • 64. vuosikerta
 • Koko: 85 x 162 mm
 • Marraskuu 2019 – joulukuu 2020
 • 4-sivuinen vuosisuunnitelma
 • Päiväkirjassa aukeamalla koko viikko
 • Liputuspäivät ja juhlapyhät

Paljon ammattilaistietoa, muun muassa:

 • Mittayksikköjä
 • Sähköteknisiä kaavoja
 • Rakennusten sähköasennukset
 • Kylpy- ja suihkutilat
 • Sulakevalikoima