Apostolinkyydillä päästä varpaisiin – Nuorcamino – 1883 km patikoiden

27.00 (+ alv.)

“Apostolinkyydillä päästä varpaisiin on kahden hitaan seikkailijan tarina ja matka Suomen halki sen pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään.”

Tuotetunnus (SKU): APV-1 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

“Apostolinkyydillä päästä varpaisiin on kahden hitaan seikkailijan tarina ja matka Suomen halki sen pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään.”

Pariskunnan taustakokemuksena olivat vaellukset Espanjan ja Portugalin halki. Koronan sotkettua keväällä 2020 seikkailijoiden ulkomaanmatkasuunnitelmat, syntyi kuningasajatus: Kävely kotimaanmatkailun puolesta kestävän kehityksen keinoin. Lähtöpisteeksi valikoitui Nuorgam, EU:n ja Suomen pohjoisin piste ja päätepisteeksi Hangon Tulliniemi. Alkoi suunnittelu ja reititys. GPS-seurannan avulla karttaan piirtyi mielenkiintoinen reitti, jota virtuaalimatkaajat seurasivat. Monet halusivat kävellä mukana pätkiä matkasta tai auttaa eri tavoin.

Kotimaan- ja luontomatkailun lisääntyessä havaittiin erityinen tarve kaukovaelluksille. Matkan jälkeen vaellus reititettiin ja haastaville osuuksille etsittiin vaihtoehdot. Kaikki palveluntuottajat kerättiin oppaaseen, jotta mahdollisimman monen olisi helppo kulkea reiteillä. Näin syntyi ensimmäinen koko Suomen mittainen reittiopas ja sähköinen sivusto.

Matka on jaettu maakunnittain. Opas sisältää tietoja, vinkkejä ja matkakertomuksia. Reitin voi kävellä tai pyöräillä alusta loppuun tai valita mieleisensä osuuden. Oppaan tietojen keruuseen on osallistunut kaupunkien, kuntien ja maakuntien virkamiehiä, yrittäjiä, yhdistysten aktiiveja ja yksityisiä ihmisiä.

Matkaan kului yhteensä 11 viikkoa Nuorgamista Hangon Tulliniemeen ja kilometrejä kertyi n. 1900. Suomi on pitkä maa, joka on täynnä mielenkiintoisia tarinoita, monimuotoinen luonto ja ystävälliset ja avuliaat ihmiset. Kuinka paljon voikaan kokea, kun ei aina kiirehdi. Uskomme kirjan tarpeeseen kotimaan matkailun sekä eettisen luontomatkailun lisääntyessä!

Kiitos, että jaat tämän ikimuistoisen elämyksen kanssamme!

Lue lehdistötiedote tästä!
Sisällysluettelo

  • 170 x 215 mm
  • 168 sivua
  • lankasidottu